Sistemul de securitate, o utilitate moderna a vremurilor noastre

Sistemul de securitate, o utilitate moderna a vremurilor noastre

Atat acasa, cat si la serviciu sau in diferite spatii publice, un sistem de securitate isi gaseste de departe atat locul cat si intrebuintarea in vederea functionarii.

Fie ca aducem in discutie monitorizarea continua sau detectarea anumitor informatii esentiale, acesta isi gaseste pe deplin utilizarea in mai toate sectoarele industriale sau activitatile umane.

 

Istoricul unui sistem de securitate se plaseaza la inceputului secolului 20

Intrebuintarea si aparitia camerei de supraveghere isi gasesc locul in Marea Britanie, in jurul anilor 1930, acolo unde un simplu fermier a cautat sa stopeze fenomenul de furt al oualelor dintr-un hambar.

Camera utilizata atunci putea capta doar foto, astfel ca activarea ei era posibila, doar sub actiunea unui circuit integrat.

Astfel, acel om, a cautat sa camufleze o camera in jurul unor saci, fiind actionata de un tub metalic si un fir pozitionat in dreptul usii unde erau plasate gainile.

Experimentul a fost un real succes, deoarece s-a descoperit prezenta unei persoane straine, iar camera foto a functionat, demarand formarea unor cadre cu adevarat inedite pentru a prinde faptasul.

 

Dezvoltarea generica a acestui sistem isi are locul in anii `70`

O serie de cercetatori japonezi au cautat sa inteleaga functionarea unui sistem de supraveghere, dar si sa gaseasca o alternativa prin care toate datele sa fie stocate intr-un mediu protectiv, fara sa fie pierdut continutul.

Altfel spus, pana in jurul acestor ani, un sistem de supraveghere video functiona continuu, dar fara sa existe posibilitatea stocarii datelor intr-un sistem integrat.

Astfel, in jurul acestor ani o serie de japonezi au reusit sa compuna un sistem precum VHS(Video Home System), varianta basic a ceea ce numim noi astazi DVR(Digital Video Recorder).

 

Conceptul a fost dezvoltat in ultimile decade la nivel titanic

Din jurul anilor 70 si pana in zilele noastre, in fiecare deceniu a fost implementat un nou standard de performanta al sistemelor de securitate, in prezent fiind folosite la cele mai inalte nivele de institutiile guvernamentale cele mai cunoscute, precum FBI, CIA, SRI si alte organizatii secrete.

Nu numai ca un sistem de supraveghere in zilele noastre poate ”lupta” impotriva terorismului, dar acesta poate detecta chiar si detalii semnificative chiar daca lucrurile se succed intr-o rapiditate nemaintalnita.

Un astfel de exemplu ar putea reprezenta sistemul de supraveghere de la nivelul intersectiilor tuturor metropolelor industrializate, acolo unde faptasul unei infractiuni aflati  la nivelul unui autoturism pot fi detectati, camerele de supraveghere avand proprietatile adecvate pentru a retine numarul de inmatriculare sau alte lucruri concludente.

 

Constructia camerelor de supraveghere actuale nu lasa loc de interpretari

Exista institutii care deja acorda o mare importanta pentru achizitionarea sistemelor de securitate dotate cu camere pentru camuflaj.

Altfel spus, acestea sunt considerate drept ”obiecte capcana” pentru a identifica un numar cat mai mare de infractori, mai ales in locurile unde exista trafic si interes foarte mare de ordin urban.

Nu numai ca o astfel de camera poate fi plasata in interiorul unui zid, dar aceasta se poate regasi si in alte structuri metalice, alarme de incendiu sau locuri greu detectabile cu ochiul liber.

Pentru a fi posibila functionarea acestor camere  este nevoie de prezenta unui senzor modular,  ce dispune de numeroase optiuni de fixare si adaptare la orice context de functionare.

 

CCTV, standardul care sustine supravegherea la distanta

Intr-un studiu realizat recent s-a putut observa ca majoritatea persoanelor isi parasesc propriile locuinte vreme de 8-10 ore pe zi pentru a-si exercita diferite activitati cotidiene, atat profesionale cat si personale.

Pentru ca bunurile sa fie securizate adecvat, iar riscurile si expunerile sa fie diminuate considerabil, un astfel de standard a fost folosit in proiectarea diferitelor sisteme de securitate existente la nivel global, pentru a produce cele mai bune optiuni de vizualizare, de partajare a datelor si dupa caz de accesare a unor optiuni inteligente.

S-a demonstrat faptul ca un sistem de securitate dotat cu CCTV dar si cu un  digital record performant, poate aduce o sumedenie de facilitati tuturor beneficiarilor.

 

Camerele video, trebuie alese in functie de specific

La nivelul unui sistem de securitate modern, camerele pentru supraveghere si proprietatile lor vor face de departe diferenta.

In prezent, evolutiile tehnologice pot forma numeroase dileme tuturor potentialilor clienti si de aceea ne dorim sa le expunem acestora principalele optiuni de accesare.

Daca doriti un sistem care se impune pentru discretie si poate fi dispus in jurul unei varietati extinse de culori si forme, atunci ar trebui sa va indreptati atentia spre camere Dome, capabile de performante redutabile.

In cazul in care activati intr-o institutie educationala, atunci un sistem standard ar putea fi de departe o optiune viabila.

Camerele pentru exterior pot fi dotate cu carcase de protectie pentru a nu fi vandalizate, astfel ca activitatea elevilor in timpul pauzelor mai lungi, sau combaterea actiunilor violente ar putea fi inlaturate mai facil.

 

Camere de exterior facute pentru activitate continua?

Cele mai dezvoltate orase de pe mapamond au sisteme de securitate integrate conectate la birourile autoritatilor interne.

Pentru a fi posibila functionarea acestora neincetat, este necesar sa existe anumite accesorii care sa le sustina activitatea.

In extensie, mediul lor de lucru trebuie sa fie perfect sigilat, iar prezenta unui parasolar sau a unor senzori de filmare cu infrarosu ar putea urca treptele de calitate si profesionalism in functionare.

Daca doresti o imbinare de calitate, dotari, preturi ofertante si multe alte servicii si oferte personalizate, pe site-ul COMENZI.RO te poti delecta cu produse care resepecta perfect rigorile tehnologice actuale.

Fie ca dispuneti de un buget modest sau unul ceva mai satisfactor, o serie de experti va pot prelua solicitarile pentru a va putea oferi cele mai bune produse in raport cu asteptarile pe care le aveti.

In adaos, se poate solicita atat o garantie extinsa a produsului, cat si alte servicii anexe, facute pentru rezistenta, longevitate si performante pe o perioada de timp nedeterminata.

Indiferent de ce hotarare veti lua, pe COMENZI.RO puteti obtine cele mai bune optiuni in materie de sisteme de securitate facute pentru orice tip de imobil sau context pentru care se doresc a fi montate asa ca nu ezitati.