Vase yena

Sticla este un material inventat acum foarte mult timp, trecand de-a lungul existentei sale prin numeroase modificari si transformari. Apreciata initial doar ca element de decor, in timp ea a devenit de nelipsit in viata de zi cu zi, capatand mereu noi utilizari si noi compozitii, care ii confera o rezistenta foarte mare la factorii externi. Numita si sticla borosilicata, sticla tip Yena este un astfel de material, folosit in special pentru fabricarea vaselor de bucatarie gratie rezistentei sale sporite la temperaturi inalte.

Vasele de gatit din Yena pot avea forme variate si utilizari multiple. Unul dintre avantajele majore ale acestui material este acela ca nu interactioneaza cu alimentele, mentinandu-le nutrientii si vitaminele. In schimb le pastreaza gustul, savoarea si culoarea. Vasele pot fi rotunde, ovale, patrate sau dreptunghiulare, cu capac sau fara. Aceste capace pot fi folosite la randul lor pe post de vas de gatit, fiind doar mai scunde decat vasul principal, dar cu aceleasi caracteristici termice.

Desi nu poate fi utilizata direct pe flacara, sticla are proprieta?i termice deosebite. Astfel, aceasta se incalzeste in mod uniform si degaja caldura la fel, asigurand o gatire corecta si completa a preparatelor. Puteti pregati asadar fripturi, peste, musaca, lasagna, cartofi gratinati, paste, garnituri sau deserturi.