Aparate vidat alimente

88,00 RON
179,00 RON
Afişare 1 - 2 din 2 (1 pagini)


Grija pentru alimentatia noastra trebuie sa mearga si dincolo de modul cum preparam mancarea. La fel de important este si modul cum pastram alimentele, indiferent de starea lor – proaspata sau preparate, de tipul lor sau de spatiul de depozitare.

Majoritatea alimentelor pe care le cumparam sunt ambalate, lucru ce ne permite sa le depozitam si sa le pastram mai usor si pentru un timp mai indelungat. Ce facem insa cu alimentele perisabile usor care nu sunt ambalate dar pe care trebuie sa le pastram mai mult timp?

Solutia este utilizarea aparatelor de vidat alimente.

Ambalarea in vid este o metoda noua, ce se bazeaza pe evacuarea aerului dintr-un ambalaj, urmata de sigilarea sa in mod etans. Aceasta tehnologie este una foarte apreciata deoarece protejeaza alimentele si le izoleaza de atmosfera inconjuratoare. Prin vidare este scos tot aerul, astfel ca in interiorul ambalajului se creeaza un mediu care ajuta la pastrarea in conditii optime a produselor alimentare perisabile.

Ce avantaje au aparatele de vidat?

Aparatele de ambalare in vid au foarte multe avantaje. Durata de valabilitate produselor protejate astfel sporeste de 3 pana la 4 ori, fara a mai fi nevoie de alte interventii sau de conditii speciale, in afara celor obisnuite pentru tipul respectiv de produs. Acest procedeu micsoreaza si volumul ocupat de produsele respective in frigider sau camara. Fara a mai fi nevoie de vase diferite pentru a le proteja, alimentele pot fi asezate unele peste altele sau pot fi introduse in locuri mai mici. De asemenea, alimentele sunt protejate si pe durata transportului

Pentru ce se utilizeaza un aparat de vidat?

Aparatele de ambalare cu vacuum pot fi utilizate pentru carne cruda sau pregatita, pentru paste, peste, orez, pentru legume, fructe, alimente ce se pregateasc si apoi se introduc la congelator pentru pastrare (de exemplu sarmale invelite, crochete de peste, etc.), dar si pentru a pastra mai mult timp alimente cumparate, precum salamurile si alte tipuri de mezeluri, cascaval, deserturi. La nevoie, poate fi utilizata si pentru alte produse perisabile, sensibile, precum produsele medicale.

In aceasta categorie veti gasi atat aparatele, cat si pungile (ambalajele) necesare si alte accesorii pentru aparate, precum garniturile