Tigaie wok

220,00 RON
179,00 RON
Afişare 1 - 2 din 2 (1 pagini)


Mancarea chinezeasca este tot mai apreciata, fiind deja foarte raspandita si la noi. Pentru cei pasionati de gatit retelele utilizate in bucataria asiatica reprezinta doar o alta provocare. Daca v-ati horatat sa incercati astfel de preparate, trebuie sa va achizitionati ustensilele necesare, primul pe lista si cel mai important fiind wok-ul.

Tigaia tip wok se distinge usor prin forma si prin modalitatea de utilizare. Forma de bol, semisferica, este speciala, datorita acesteia caldura degajandu-se in mod uniform si permitand gatirea rapida. Aceasta modalitate de a gati, specific asiatica, la foc iute, se numeste stir fry, si necesita o amestecare continua. Avand baza mult mai ingusta decat partea superioara, tigaia necesita o cantitate foarte mica de ulei, care trebuie insa incins foarte bine inainte de a adauga ingredientele. Wok-ul poate avea fundul rotunjit sau plat, pentru a asigura o stabilitate mai mare in timpul gatirii. Tot pentru stabilitate acestea sunt prevazute fie cu un maner lung, care sa va protejeze mainile de focul puternic, fie doua manere mai mici, care sa permita manevrarea usoara si rapida.

Materialele din care sunt confectionate sunt la randul lor variate, pentru a satisface toate nevoile si preferintele: aluminiu turnat cu interior ceramic, fonta, otel, fiecare avand avantaje si beneficii proprii.

In aceasta categorie sunt disponibile numeroase tipuri de tigai wok. Astfel, ele au dimensiuni cuprinse intre 24 si 34 de centimetri ca diametru. In plus, pentru ca necesita amestecarea permanenta si pentru ca baza este mai mica, inaltimea acestor vase este mai mare decat media, fiind cuprinsa intre 6 si 12 centimetri. Pot fi pregatite astfel numeroase feluri de mancare, de la orez, taitei, fripturi, la supe cu specific chinezesc, dar si preparate europene. Atunci cand se amesteca legumele si carnea (de exemplu pentru reteta de porc dulce-acrisor) se prepara intai carnea, se scoate, se pregatesc legumele si apoi se adauga bucatelele de carne si celelate ingrediente si sosuri.