Cantare de bucatarie

85,00 RON
71,00 RON
55,00 RON
Afişare 1 - 3 din 3 (1 pagini)


In bucatarie este nevoie, de foarte multe ori, sa gatim utilizand cantitati exacte sau sa impartim alimentele in portii clar stabilite. Fie ca este vorba de ingredientele utilizate (fie ele solide sau lichide), de produse finite sau de legume si fructe pentru consum, de multe ori o apreciere inexacta a acestora poate duce la aparitia unor neplaceri. De aceea este indicat sa avem in propriul camin un ajutor de nadejde in acest sens: cantarele de bucatarie. Cantarele de acest fel se impart in mai multe categorii. Astfel, sunt cantare electrice (pe baza de baterii) sau mecanice, cu bol sau cu platforma simpla. Caracteristicile acestor aparate sunt insa asemanatoare indiferent de model sau de principiul de actionare.

Cu o acuratete de 1 gram, aceste cantare pot fi utilizate in timpul dietelor, pentru a stabili exact cantitatile de ingrediente, de mancare preparata sau de alimente consumate in stare bruta, crude. De asemenea, in cazul unor regimuri alimentare stricte, recomandate de catre medic, cantitatile sunt extrem de importante. Aceste aparate sunt un ajutor si pentru proaspetele mamici, care trebuie sa pregateasca mancarea speciala pentru cei mici.

Bucatarii profesionisti, brutarii, si mai ales cofetarii stiu cat de importante sunt gramajele intr-o reteta si respectarea lor. De aceea in bucatariile acestora cantarele sunt un element obligatoriu, un aparat fara de care nu se pot respecta retetele si deci, nu se pot obtine preparate impecabile de fiecare data.

Ce avantaje au cantarele de bucatarie?

Din punct de vedere al caracteristicilor tehnice, cantarele – in special cele electrice – dispun de o serie de avantaje. Astfel, sunt dotate cu functia „tara”, care scade in mod automat greutatea vasului in care este asezat alimentul ce se doreste a fi cantarit. De asemenea, cantarele de bucatarie permit cantarirea in acelasi vas a unor cantitati diferite de ingrediente gratie acestei functii. Astfel, veti putea cantarii pe rand, insa in acelasi bol, toate ingredientele pentru o prajitura sau pentru un aluat, turnandu-le in mod succesiv.

Pentru a se integra cat mai usor in bucataria dumneavoastra va oferim cantare cu forme, culori si dimensiuni foarte variate.