Cum cumparam un etilotest de calitate?

Cum cumparam un etilotest de calitate?

Un etilotest este aparatul care poate sa detecteze cantitatea de alcool pe care persoana testata o are in sange. Cu toate acestea foarte multe persoane nu stiu ce sunt aparatele de tipul alcooltest si, implicit, nu stiu ca pot fi cumparate si pentru a fi utilizate acasa. Etilotestele nu sunt doar pentru politisti. Un detector de alcool poate sa fie util in foarte multe situatii. Spre exemplu, in momentul in care organizatorul unui eveniment vrea sa afle daca toti cei care pleaca spre casa cu masina nu au baut, poate utiliza un alcooltest.

Fiecare stat are un procent limita pentru alcoolul existent in sange in momentul sofatului si daca acest procent se depaseste se va sanctiona actiunea de a conduce in conformitate cu legea. De foarte multe ori este greu sa se stabileasca daca posibila cantitate de alcool ingerata este suficienta pentru a depasi limita, motiv pentru care este util un etilotest care va comunica acest aspect conducatorului auto inainte ca acesta sa se urce la volan. Aceste aparate au evoluat mult in ultimul timp si preturile sunt foarte accesibile in prezent.

Performantele unui aparat etilotest

Este important de stiut faptul ca performantele pe care aparatul etilotest le are sunt foarte importante si modelele de cea mai buna calitate costa destul de mult. Avand in vedere aceste aspecte, un aparat etilotest ieftin costa aproximativ 50 de lei, iar un model de calitate incepe de la aproximativ 100 de lei. In cazul in care lista de cumparaturi este lunga este bine sa se citeasca si alte ghiduri utile pentru soferi pentru a determina care este cel mai bun produs.

Ce inseamna un etilotest bun

Este important de mentionat faptul ca un aparat ieftin nu arata cantitatea de alcool din sange in mod exact ci ofera o valoare estimativa care poate fi buna sau mai putin buna tinand cont de modelul ales. Etilotestul va estima nivelul de alcool din sange pe baza cantitatii de etanol existent in aerul expirat. Se recomanda ca fiecare persoana sa ia in calcul ca efectele alcoolului variaza si se manifesta diferit la oameni, in functie de varsta, greutate si alte aspecte.

Principalele tipuri de aparate alcooltest

Sunt doua tipuri principale de aparate alcooltest: cele cu senzori semiconductori pe baza de oxizi sau cu senzori electrochimici (fuel cell). Primul tip este doar pentur uz personal si este mai ieftin dar are si cea mai mica precizie. Al doilea etilotest este cunoscut sub numele de etilotest profesional si este exact motivul pentru care este utilizat de politisti. Cel din urma este si cel mai bun si recomandat.

Dimensiunile si caracteristicile unui etilotest

Cele mai comune dispozitive alcooltest au dimensiuni conventionale si sunt suficient de mici pentru a putea fi transportate la orice ocazie. Exista si modele foarte mici, breloc, sau care pot fi conectate la telefoane inteligente. Daca aparatul va fi utilizat intens, se poate opta pentru un model foarte performant si rezistent in timp.

Precautii inainte de cumpararea unui etilotest

Etilotestele au uneori nevoie de calibrare pentru a ramane precise, si frecventa cu care se impune recalibrarea depinde de tipul de alcooltest utilizat. Un model pentru utilizarea proprie se va calibra la aproximativ 500 de utilizari, pe cand un model profesional necesita calibrare aproximativ la 1000 de utilizari.
 

Caracteristici pentru un etilotest foarte bun

Pentru a folosi foarte usor aparatul este o idee foarte buna ca acestea sa aiba timpul de citire cat mai scurt, o alterta sonora pentru momentul in care nivelul de alcool a depasit limita legala si un timp de initializare scurt. Timpul de citire inseamna perioada in care utilizatorul trebuie sa sufle continuu in alcooltest.

Alcoolemia din sange nu e la nivel maxim in momentul in care o persoana termina de baut ci abia dupa 30-60 de minute. Atunci alcoolul va fi complet absorbit in sange si nu este corect sa se faca un test imediat. Alcoolemia pe care alcooltestul o masoara poate sa fie prea joasa comparativ cu cea pe care o va masura politistul dupa o ora.

Pentru a evita situatiile neplacute, este recomandat ca fiecare conducator de autovehicule sa aiba un etilotest pe care sa il utilizeze atunci cand se impune.


Va recomandam urmatoarele produse din oferta noastra:

0 comentarii la "Cum cumparam un etilotest de calitate?"

Adauga un comentariu

Nume:


Introduceti codul de verificare din imaginea de mai jos:

Comentariu:
Nota: HTML nu este permis.