Platouri


Modul in care pregatim mancarea, calitatea ingredientelor folosite si vasele pe care le utilizam pentru a gati isi pun amprenta asupra preparatului final, asupra gustului, mirosului si calitatii acestuia. Pe langa acestea, la fel de important este si aspectul mancarii atunci cand este servita la masa. Se spune ca jumatate din gust este dat de miros. Dar cel putin la fel de mult conteaza si textura si prezentarea acestora.

In aceasta categorie puteti gasi exact piesele de care aveti nevoie. Practice si foarte moderne, platourile prezente aici va permit nu numai servirea preparatelor, ci si gatirea lor. Astfel, veti putea pregati in aceste vase mancaruri la cuptor, fripturi, garnituri sau paste gratinate, deoarece platourile sunt termorezistente, din ceramica sau portelan. Aceste materiale sunt rezistente la oscilatiile de temperatura, deci nu se crapa si nu se deterioreaza in cuptor.

Aceste vase pot fi prezentate la masa imediat dupa ce au fost scoase din cuptor, fara a mai fi necesara mutarea preparatelor in alte vase. Mancarea va fi mai aspectuoasa, mai apetisanta si o veti putea servi mai simplu si mai repede.

Cu forme si dimensiuni variate, vasele din aceasta categorie se pot integra usor in orice bucatarie, fiind colorate si elegante in acelasi timp. Platourile au intre 1 si 3 litri capacitate, iar stratul interior permite gatirea fara adaos de grasimi a alimentelor, fiind astfel si mai sanatoase.

In alegerea unui platou pentru casa dumneavoastra trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte, cum ar fi: calitatea materialelor din care este confectionat, calitatea finisajelor, dimensiunile (in functie de marimea cuptorului si de forma acestuia), capacitatea, inaltimea (un vas prea scund nu va va permite sa gatiti o cantitate mare de mancare, dar nici preparate mai suculente sau in straturi), conditiile de utilizare si de curatare (de preferat este sa se poate spala in masina pentru vase), dar si designul si culoarea, pentru a se integra usor in linia bucatariei dumneavaostra.